Lørdag d. 8 Juni

Dag 7.Start på dagen.
Morgenmaden spiste jeg samme sted - breakfast as usual. Efter morgenmaden gik jeg ned til ned til Haymarket Station, hvor jeg steg på bussen som kørte ud af Corstorphine Road, efter ca. 10 min. kørsel var jeg ved Zoologisk Have.

Zoologisk Have.
Stor, stærk og dejlig macho Edinburghs Zoologisk Have blev grundlagt i 1913 af Royale Zoological Society of Scotland, og har i dag over 1.500 dyr - langt den største samling af dyr i Skotland. Selve Zoo ligger på skråningen af Corstorphine Hill med et område på omkring 80 acres. Jeg beslutte mig for at gå rundt for at se så mange af dyrene som muligt, en af de første dyr jeg stødte på var et egern, de fik lov til at gå "løse" rundt, det var en utrolig frygtløs "satan" som ganske uopfordret begyndte at bide i mit ene bukseopslag, da jeg godt ved at gnavere har skarpe tænder, forsøgte jeg at ryste den af, men den gav ikke op lige med det samme, nu giver man jo ikke et sådan lille "sødt" væsen et ordentlig los - men jeg følte mig godt fristet, men til alt held (for den) gav den pludselig slip og vupti pillede den af sted langs et hegn og op i et træ. Det var lykkedes den og lave et par små huller i mine lærredsbukser. Hvad kunne dette ikke ende med, jeg var kun kommet 50 m. ind i haven og var allerede blevet "overfaldet" af det første dyr jeg mødte. Det var da også med en vis ærefrygt jeg nærmede mig næsehornene - Arrr - de var nu forsvarligt buret inde skal jeg hilse at sige. Der var et flot eksemplar af en han, som tilsyneladende styrede det hele.

Der efter gik jeg videre til jeg kom til et et stort rundt abebur der var bygget i sten og glas. Glasset gik helt ned i jordhøjde og rundt om var det placeret bænke så man kunne sidde og betragte abernes adfærd. På et tidspunkt kom der et børnehave klasse som stod helt tæt op til vinduerne, alt imens de ivrigt pegede og hujede af aberne - pludselig gjorde en af aberne et hidsigt udfald mod vinduet hvor nogle børnene stod - de for forskrækket tilbage og nogle af dem begynde at græde - det var ikke længere sjovt for ungerne at se på aber, så de ville videre. Jeg kan ikke huske navnet på den art aber, men jeg kom til at tænke på hvad vi andre ville sige at blive overbegloet, peget fingre af osv. Mon ikke vi også ville blive lidt aggressive? Efter at have kigget på fugle, kameler og flodheste, var sulten ved at melde sig, men det var der råd for - Cafeteriet - her var høfligt selvbetjening, de bød på noget så spændende som: skinke og ostesandwich, kyllingesandwich, bøfsandwich, så valget var meget svært, men det blev til en kyllingesandwich og en ostesandwich samt en kop øl.

Pingviner.
Pingviner for alle pengene Efter min frokost besluttede jeg mig at jeg ville se på pingvinerne. Edinburgh Zoo har en stor koloni af forskellige arter pingviner. De lever i et meget stort indhegnet område, det største i verden praler de af. En stor hængebro gav en fin udsyn over området, underholdende er det også at stå og kigge gennem de store glaspaneler som er i bassinernes sider. Her kan man se pingvinerne boltre sig i vandet og se hvor gode svømmere de er. Det var fodrings tid, så dyrepasserne gik rundt med spande hvor i der var fisk og fodre pingvinerne, nogle af dem måtte nødes ja nærmest skulle have proppet fisken ned i halsen. Der stod rundt omkring en del pingviner som rugede på et æg, Edinburgh Zoo er også berømt for sine vellykkede formering af pingviner. Jeg videofilmede en hel del af deres aktiviteter, rent filmisk er de nogle sjove "fætre", men ak mit sidste batteri var pludselig fladt. Hen på eftermiddagen var det tid til pingvinparade, hvilket betyder at en flok pingviner fik lov til at gå sig en tur rundt i Zoologisk Have, til stor glæde for os gæster - et herligt syn. Efter den oplevelse var var tiden inde at tage tilbage til byen - så ned til bussen og tilbage til Haymarket Station.

Eftermiddagskaffe.
Her er min private kaffe og TV-salon Da jeg havde lyst til en kop kaffe, kunne jeg ligeså godt spise en kage til kaffen, så jeg smuttede lige ind til bageren og købte en lækker kage til min eftermiddagskaffe. Inden jeg gik op på mit værelse var jeg lige inde i receptionen for at spørge om de havde en adapter til.. men bla bla  ........ .Det var også ved at være lige meget, men alligevel -  det gjorde ikke noget de vidste at jeg stadig var her. Jeg tog mig et bad og skiftede tøj, mens jeg drak min kaffe og spiste min kage sad jeg og kiggede lidt  fjernsyn. I eftermiddag startede EM i foldbold, og værterne England skulle spille åbningskamp mod Schweiz, det blev der så trådt rundt i, og tonsvis af "eksperter" udtalte sig vidt og bredt om den kamp der endnu ikke var spillet!!  Det er det gode ved "fodbolds eksperter" at de lukker så meget ligegyldigt luft ud, at men ikke behøver at høre efter. Så jeg gik rundt og ryddede op og pakkede lidt, jeg skulle jo rejse hjem i morgen.

Pub og EM. 96.
John (til højre) og hans gode ven Da vejret var godt besluttede jeg at jeg ville ud at se havneområdet, så jeg hoppede på en bus som kørte der ud til. Men mens jeg sad i bussen kunne jeg mærke at jeg skulle træde af på naturen vegne, og da jeg ikke vidste hvordan muligheder var ude ved havnen, hoppede jeg af da bussen standsede ved et stoppested. Skråt overfor lå der nemlig en Pub, der smuttede jeg ind, jeg bestilte mig en pint of Lager, måske ikke det smarteste når man er "trængende", men jeg syntes ikke jeg kunne være andet bekendt. Pubben var godt besøgt, det skyldtes at åbningskampen mellem England og Schweiz var godt i gang. Jeg faldt i snak med en skotte som hed John, han fortalte mig han var fabriksarbejder og boede lige i nabolaget. Efter jeg havde svaret på hans spørgsmål om hvem, hvad og hvorfor omkring mig, faldt snakken på fodbold. Stemningen i Pubben var helt tydeligt at alle holdt med Schweiz, hvilket jeg ikke forstod, jamen er England og Skotland ikke begge en del af Great Britain? Her gik det rigtigt op for mig at skotterne ikke bryder sig en døjt om englændere. Ok - hvis man ser tilbage i historien kan jeg godt forstå dem, men det var da alligevel så mange år siden, så det burde da være et overstået kapitel - men nej - yderst interessant! Jeg tilbød John et glas, men han ville kun acceptere hvis han ikke var forpligtet til at give en igen, (satans også -  jeg håbede ikke han følte sig ydmyget). Nå - vi fik os et glas sammen. Midt under et hele lød der suk og dam'it gennem hele Pubben - England var kommet foran 1 - 0.

Fornuft over følelser.
Et af de helt store samtaleemne under lodtrækningen til puljefordelingen, var at Skotland og England var havnet i samme pulje, så jeg argumenterede med John om at det var da bedst for Skotland hvis England vandt over Schweiz, så behøvede England ikke køre så hårdt på, den dag at England og Skotland skulle spille imod hinanden! Den tyggede John på et stykke et tid - joh -  det kunne der være noget om - jeg var en smule stolt over min argumentation - fornuft over følelser. Men ak - du har nok ret Mogens - men nej - de skal sgu ikke vinde. Senere ville jublen ingen ende tage, Schweiz have fået tilkendt et straffespark som de så scorede på. Ak ja mennesker er nogle underlige størrelser. Kampen endte 1 - 1. Jeg fik senere ret, England kørte hårdt på og vandt over Skotland, som dermed definitivt var ude af EM.

Sidste aftens dinner.
Solen på vej ned Klokken var ved at være mange (spisetid) så jeg sagde farvel til John. Jeg spadserede et stykke af vejen og på et tidspunkt passerede jeg er butik der solgte elektriske artikler - hvad så jeg i vinduet - en adapter til stikkontakten. Nu var der bare to ting, den ene var at butikken var lukket, den anden var at jeg skulle rejse i morgen, så jeg ville højt sandsynligt ikke ville videofilme mere. Jeg besluttede at jeg ville spise på den mexicanske restaurant, så jeg hoppede på en bus ind til Princess Street, og gik så ned af Rose Street hen til restauranten. Øv - desværre alt optaget, det var jo også lørdag aften - jeg blev lidt skuffet fordi jeg havde sat næsen op efter endnu en spændende middag a la Mexico. Nå jeg måtte finde et alternativ - det blev en kinesisk restaurant. Jeg bestilte en sammensat middag med små retter med suppe, fisk, kylling, svinekød og så ris selvfølgelig, så sammen med en flaske rødvin var det alligevel ikke så dårligt endda. Jeg sov dejligt denne nat.

Sidst opdateret : 06. oktober 2005