Kastesystemet er et ældgammelt tradition som kan spores tilbage til de gamle vedaiske bøger. Kastesystemet er en ren klasseopdeling, og den eneste måde man kan at stige i graderne er at være tro mod sin egen kaste og på den måde måske genfødes i en højere kaste.
Kastesystemet er officielt afskaffet i Indien, det skete vist allerede på Gandhis tid, men det eksisterer i allerhøjeste grad stadigt! Det er stadig de rige og veluddannede der har de bedste job, mens de kasteløse har de usleste job. Dog der er en undtagelse, den nuværende Premiereminister kommer fra de kasteløse.   

Forbedringerne sker meget langsomt, men der vil gå mange år før det helt er afskaffet. Især for de fattige og uuddannede. Det sker stadigt at mange folk slås ihjel hvert år, på grund af stridigheder mellem kasterne!

Der findes mange gisninger om antallet om kaster i Indien. Der nævnes et tal mellem 2.000 og 6.000 og de er igen er opdelt i mange tusinde underkaster. Kasterne er opdelt i fire overordnede grupper, med hver sin tilhørende gud.

Rang

Kaste Samfundsgrupper Gud

1.

Brahminerne Præster Saraswati

2.

Kshatriya Officerer og embedsmænd Kartikeya

3.

Vaisyas Håndværkere og handelsmænd Laxmi

4.

Sudra Bønder m. fl. Ganesh

5.

Daliter De urørlige (kasteløse)  

Daliterne eller Harijans som Gandhi kaldte dem, står faktisk udenfor kastesystemet og kaldes ofte de urørlige.

Sidst opdateret : 12. marts 2003