Med fly fra Luang Prabang til Vientiane

Efter morgenmaden checkede jeg ud fra TamTam Guesthouse, jeg fangede en Tuktuk på gaden, som kørte mig til lufthavnen. De havde nu fået installeret gennemlysning af bagagen i sikkerhedskontrollen, og det skulle åbenbart udnyttes til det yderste.
Begge var dybt optaget af deres religiøse handlinger Røgelsespindene skal tændes
Da min kuffert havde været gennem apparaturet, blev jeg kaldt ind til ham der sad og kontrollerede scanningerne. Han fortalte mig jeg havde en Buddha figur i min kuffert, det kunne jeg da bekræfte at jeg havde. Han spurgte om jeg havde en kvittering på købet. Det forvirrede mig et øjeblik??? Jeg kunne så fortælle ham at det havde jeg selvfølgelig ikke. Så spurgte han mig hvor meget jeg havde givet for den. Aha - det begyndte at dæmre for mig!! Hvordan skulle man få en kvittering på et marked, mange af de handlende kunne måske ikke en gang skrive. Så jeg sagde 6 $, jeg kunne næsten se skuffelsen brede sig i hans ansigt. Kun 6 $? Ja - jeg er rigtig god til at tinge om prisen.

Korruption.
Så kom det jeg havde gættet på det handlede om da han sagde: Normalt konfiskerer vi den hvis folk ikke har en kvittering, men hvis de betaler halvdelingen af prisen, får de lov til at tage den med. Ok - jeg betalte ham de 3 $. Jeg var lige ved at bede om en kvittering, men da jeg egentlig godt ville have min Buddha med, afstod jeg fra det, men en anden gang så kører jeg spillet helt ud.
Begge var dybt optaget af deres religiøse handlinger Røgelsespindene skal tændes
Flyveturen forløb normalt, vi fløj med den sædvanlig type fly ATR 72. Jeg var spændt på om min ven med TukTuk'en ventede på mig, men han stod allerede inde i ankomsthallen og ventede. Jeg bad ham om at køre mig til busstationen, han ventede lige for at se om jeg kunne få en billet med bussen til Udon Thani, inden han kørte igen.
Begge var dybt optaget af deres religiøse handlinger Røgelsespindene skal tændes
Udrejsen af Laos og indrejsen i Thailand forløb uden problemer, de sædvanlige narkohunde, snuste rundt i bussen og bagagen, men der var heldigvis ingen der havde været så dumme og købt noget med fra Laos.

Flybilletter.
Da jeg kom frem til Udon Thani kørte jeg med Tuktuk til Charoen Hotel, og efter jeg havde checket ind, gik jeg på jagt efter flybilletter. Jeg vidste godt hvor rejsebureauet lå henne fra mine tidligere besøg i byen. Jeg havde besluttet at jeg ville bruge mine sidste dage i Thailand på at slappe af på øen Koh Chang. Det lykkedes mig at få en billet til Bangkok med Thai Airways og videre med Bangkok Airways til Trat og retur til Bangkok på min hjemrejsedag.

Jeg gik ind på en Internetcafe for at sende en besked hjem om, at nu havde jeg forladt det "farlige" Laos og var kommet i "sikkerhed" i Thailand.
Uden for Steves Bar i Udon Thani Inde for i Steves Bar Udon Thani
Det var mørkt nu og jeg var sulten, så jeg gik hen på Steves Bar for at spise min aftensmad, jeg havde før spist her, så jeg vidste at maden var ok her. Det blev til en svinekotelet med pomfritter, samt en Singha beer.Nu er der ikke meget at lave i Udon Thani efter mørkets frembrud, andet end at sætte sig og drikke sig stiv, så jeg gik tilbage til mit hotelværelse, for at kigge fjernsyn, jeg vidste ikke rigtigt hvordan Muhammed krisen havde udviklet sig de sidste par dage. Jeg kunne konstatere at den helt store modedille i Mellemøsten, var at brænde Dannebrog af, alt imens den ophidsede flok råbte et eller andet for mig uforståeligt. Gu' ved var deres frustrationer egentligt dækker over?

Sidst opdateret : 12. september 2007
To dage i Luang Prabang Rejsedagbog Med fly til Trat via Udon Thani og Bangkok