Hvorfor nu det?

Hvis du har besøgt nogle af mine tidligere rejsebeskrivelser vil du have bemærket at jeg har lavet lidt om på mit layout. Hvorfor nu det? Jo grunden til det er, at jeg de sidste par år har haft en pukkel af rejser som jeg ikke har fået lavet rejsebeskrivelser på, mindst tre til fire rejser hele tiden.
At jeg laver nogle af mine næste rejsebeskrivelser lidt anderledes, skyldes ikke jeg er ved at gå i "sort", men for at markere at denne rejsebeskrivelse ikke altid slavisk følger rejsen dag for dag som jeg plejer, og måske ikke altid går i detaljer, måske gør jeg også lidt mere brug af billeder. På den måde håber jeg på, at jeg på et tidspunkt får has på puklen, og samtidig bevare glæden ved at dele mine rejseoplevelser med andre.

At rejse alene.
Jeg har i de senere år rejst en del på egen hånd, disse rejser har tidsmæssig været længere end de arrangerede rejser. På de rejser har jeg ikke  haft en stram dag for dag plan, men dog alligevel en ide om hvor jeg vil hen. Når man rejser på den måde, går der meget tid med, at finde ud af hvordan man kommer hen til næste sted, finde et sted at bo, hvis der ikke følger morgenmad med på hotellet, hvor finder jeg så det, ligeledes er det med frokost og aftensmad. Hvad er der at se her i byen eller omegnen, hvordan kommer jeg hen til seværdighederne osv. At beskrive det i detaljer 30 gange vil nok kede de fleste ihjel.    

Jeg plejer gerne at sige, når nogen spørger mig om hvordan det er at rejse på den måde: Når du deltager i en grupperejse ser du 5 "ting" om dagen, når du rejser alene ser du "kun" 2 ting. Til gengæld bestemmer du selv hvad du vil se, og i hvilket tempo det skal foregå i, en anden ting er i den rejseform,  man skal kunne holde ud at være alene med sig selv. 

Grupperejser.
Skal jeg rejse alene eller sammen med andre i en gruppe afhænger af mange ting, men begge rejseformer har sine charmer og styrker, f.eks. ville jeg ikke rejse alene til Indien og Nepal, Guatemala, Cambodia og Mongoliet, enten fordi at infrastrukturen i det enkelte land ikke er så god, så det gør det meget besværligt at komme rundt, eller også kan min personlige sikkerhed spille ind. Grupperejse kan jo også være en behagelig rejseform, hvor du overhovedet ikke skal spekulere på noget, alt er jo tilrette lagt til mindste detalje.

En ting har jeg lært, det gælder om at vurdere den enkelte grupperejses kvalitet, inden jeg træffer beslutningen om jeg vil med eller ej. Som et eksempel kan jeg nævne mine to rejser til Vietnam, hvor der er himmelvid forskel på den første og anden rejse, hvis du har læst disse to beskrivelser ved du hvad jeg mener. Nu er der nok nogen der vil hævde at der er en prisforskel, og det er da også rigtig, men hvis det er prisen der afgør hvilke en rejse du vælger, så spar hellere nogle flere penge sammen og vent til du har pengene.

Jeg sidder i skyggen unden for That Luang i Vientiane
 
Sidst opdateret : 12. september 2007
Rejsedagbog Rejsedagbog To dage i Bangkok