Søndag d. 18. Januar 2004

1.Dag.
Start på dagen.
Jeg vågnede allerede kl. 7, så efter morgenmaden og badet pakkede jeg det sidste ned. Jeg spiste en let frokost ved 11 tiden, og efter et sidste check om jeg nu havde penge pas og billet med, tog jeg fra Brøndby kl. 12 med en taxi.

Kastrup Lufthavn.
Jeg fik checket ind ovre ved Business Class, og kom til med det samme, det gik også tjep  gennem sikkerhedskontrollen, jeg var som sædvanlig kommet for tidligt. Jeg satte mig til at kigge lidt ud på flyvemaskinerne og den aktivitet der var omkring dem. Jeg læste også lidt i min medbragte bog, "Bridget Jones Dagbog", selv om jeg har set filmen, så synes jeg at bogen er endnu morsommere. Jeg ringede også på mobilen til de sædvanlige familiemedlemmer og fik sagt pænt farvel. Jeg besøgte den toldfrie, hvor jeg købte en stang Prince og en sixpack Carlsberg. Derefter gik jeg tilbage og kiggede på flyene igen. Jeg benyttede ledigheden til at kontrollere kvaliteten af mine indkøbte Hof. Godt nok, og jeg syntes ikke jeg ville give 40 kr. for en kop øl i baren. Jeg læste lidt igen.

Paskontrollen.
Det var tid til at gå gennem paskontrollen. jeg var så uheldig at stå i køen bag en arabisk/tyrkisk udseende familie, sikken tid det tog, passene blev gransket meget nøje, sideantallet blev talt forfra og bagfra og forfra igen, på et tidspunkt bad han om at se mandens kørekort, hvad handlede det her om? Jeg mener det var et dansk pas han havde. Skulle han ikke rejse ud af landet? Og hvad så? Det lignede lidt chikane, jeg selv gik igennem på 5 sekunder, kunne mit pas ikke være falsk? Jeg viste det kun og sagde ikke et ord, men jeg har jo også blå øjne. På vej ud til Gate 33 hvorfra jeg skulle af sted, passerede jeg en Gate hvor fra et fly skulle afgå til Teheran. Tak skal far ha' et gedemarked! Kvinderne som alle var indhyllet i de sædvanlige sorte gevandter, slæbte på en masse poser og pakkernelliker, mændene lå der i mod ovre i en krog med rumpen i vejret på et bedetæppe. Det var sikkert et "festligt" fly at være ombord i.

Kastrup Lufthavn.
Afgang fra Gate 33 Da jeg var fremme ved min Gate, spurgte jeg ved skranken om de ikke kunne finde et andet sæde til mig, da det jeg havde fået tildelt var et sæde ud til midtergangen helt oppe ved toiletterne. Efter lidt ventetid fik jeg et sæde noget længere tilbage i flyet. Det blev tid til bording, og efter en halv time rullede vi ud på startbanen.

Bad Luck my friend.
Jeg kom til at sidde ved siden af et svensk ægtepar. Han var godt i gang med at stive sig selv af med et par stive Whiskyer. Konen fortalte mig at han led af flyskræk. Jeg prøvede at berolige ham med at fortælle ham at der ikke var noget at være bange for, jeg havde nok fløjet 250.000 km. og jeg sad da stadig her, det fik ham bare til at udbryde: Så er det snart tid. (dags eller dax på svensk) Thø hø. Jeg gav ham med et svedent grin, det kvikke og beroligende svar: Det er bare sort uheld for dig - Kompis.

Thai Airways.
Her vores Boing 727 til Bangkok - stadigt et lidt bedaget fly Det var fjerde gang jeg var på vej til Bangkok med Thai Airways, så jeg vidste af erfaring at der nu lå ti en halv times flyvning foran. Efter vi var kommet i luften, kom stewardesser rundt og bød på en drink, jeg bad om et glas hvidvin. Derefter satte jeg mig til at læse lidt i min bog til det var tid til servering af den varme mad. Kylling eller fisk, jeg valgte kylling, og fik dertil et glas rødvin og en øl. Til kaffen vankede der et glas cognac. Efter maden begyndte de sædvanlige ligegyldige film på det "store" lærred. Jeg forsøgte at sove lidt, det lykkedes da at få et par timer på øjet, og ellers lyttede jeg til den klassiske musikkanal. På et tidspunkt var det tid til morgenmad, den stod på omelet med spinat og asparges, juice, kaffe og en croissant til. Det lykkedes på en forunderlig måde hver gang at få over ti timer til at gå med ingen ting. Over højttaleren fik vi besked om at spænde sikkerhedsselerne, slå klapbordet op og rette stoleryggen op. Der blev gjort klar til landing og så pludselig var vi der, det berømte bump lød da landingshjulene ramte jorden. Hurra jeg er fremme. Nu skulle oplevelserne til at begynde.

Sidst opdateret : 21. marts 2006
Rejsedagbog Rejsedagbog dag 2