Loei Provinsen

Naturen når den er bedst.
Loei’s puls ligger i provinsens utrolige landskab, hvilket har gjort at den har fortjent udmærkelsen som et af de smukkeste steder i Thailand, med betegnelse ”Naturen når der er allerbedst”. Fascinationen over at vide at der er bjerge som er indhyllet i tåge og plateauer som rækker over 50 km. eller mere, med dale, floder og søer som kan tage pusten fra en. En forbavsende natur og hjemsted for tæt flora, træer er som brugbart som tømmer, og myriader af forskellige dyrearter, alt sammen det der gør stedet et forjættet land at besøge.

Loei ligger geografisk i den nordøstlige del af Thailand, 520 km. fra Bangkok, men har et højlands terræns tåget ”krone” og en tæt vegetation i lighed med det nordlige Thailand. Temperaturen er en ekstreme oplevelse, med minus Celsius grader som en fælles kendetegn for natten. Så det er altid en vigtigt at bringe varmt tøj, når du besøger Loei’s højland.

Hovedattraktion.
Selv om det højlandske sceneri er hovedattraktionen, er der også andre interessante ting, f.eks. gamle bygninger som er påvirket fra Laos og Vietnam. Ved flodbredden af Man floden, omkring en kilometer fra Amphoe Dan Sai, ligger Phra That Si Song Pak, en gammel bygning som er bygget i 1560, til minde om en fælles samarbejde mellem Rung Sri Ayutthaya og Vientiane’s Krung Sri Santana Kanahut. Bygningen er 30 m. høj og her bliver der afholdt en årlig fest med deltagelse af en stor folkemængde.

Kaeng Kut Ku flodens strømfald løber mellem Thailands naturreservat og en laotisk landsby. Den kan være en god ide at leje en båd og kaste sig ud i strømfaldet i den tørre sæson, når vandstanden ikke er så høj og strømmen ikke er så farlig mere. Det kunstneriske landskab som naturen har skåret under erosionen ind i flodbreddens klipper,  er scener som slår en med forundring, samtidig med man får chancen for at kaste et blik på en laotisk landsby.

Phu Kraduang.
Phu Luang distriktet som er placeret på et plateau i 1.550 m. højde er delt op i mange deldistrikter. Tæt skov og de vilde blomster, og bjerglandskaberne er meget smukke her. Phu Kraduang National Park er den berømteste i denne region, den vil tryllebinde naturelskere, så de nødigt vil tilbage til lavlandet igen. Mystiske legender omgiver denne bjergrige nationale park og for at begynde at vandre i dette naturens fantasiland, kræver det at man kører de 75 km. fra byen Loei tidligt om morgenen.

Klokkebjerget.
En vis mystik er tilknyttet stedet om hvordan det har fået sit navn. Nogle siger at den har fået navnet Phu Kraduang. “ Klokke bjerget” fordi den set på afstand, har form som er klokke. En anden historie om hvordan stedet blev opdaget, går på at en jæger mens han fulgte et spor fra et dyr, opdagede Phu Kraduang. Han berettede om dette plateaus umådelige skønhed som vrimlede med vilde dyr, til alle i landsbyen.

Denne National park har et plateau som spænder over 60 km. med høje buske, savannegræs og adskillige vandløb. Plateauet falder brat mange steder, og blotlægger pragtfulde kløfter og store sletter. På de forskellige højder, skrænter og dale, er der enestående træsorter fra de mere tempererede klimaer, (skandinaviske) så som fyrretræ, eg og bøg og andre nåletræs arter, ja så noget som mos på træstammerne, syntes thaierne er noget helt fantastisk. Vilde blomster udsmykker området fra marts til april og tiltrækker masser af sommerfugle og bier.

Bedste tid på året.
Den bedste tid på året at besøge parken på er oktober til januar. Den gennemsnitlige temperatur er omkring 26 C faldende til omkring 12 i december og januar. Aften og nattemperaturen falder ned under nul i de koldeste måneder. Maj til september er regntid og det regner fra 19 til 21 dage om måneden.

Sidst opdateret : 21. marts 2006
Hvad er navnet Blandet Guldbuddhaen