Hvad er navnet

Navneforvirring.
Da jeg på rejsen 6. dag stødte på navnet E-san på et spisekort, må jeg indrømme at min forvirring var total, dette var det 5. navn for samme område, hvad hedder egentlig dette område? Det rejsebureau jeg rejste med kalder området for Isarn. Jeg havde der ud over stødt på navnene Isan, Isaan og Esan, så jeg satte mig for at finde ud af det en gang for alle. Så jeg begyndte at spørge nogle af de thailændere jeg mødte og som kunne lidt engelsk. Lad mig bare røbe at jeg fik mange forskellige svar, de holdt sig dog gudskelov inden for de fem navne jeg kendte. Men det var ikke med stor sikkerhed mange af svarene faldt, nogle trak undvigende på skulderne. Hvis jeg fik et svar der sagde Isan og jeg så spurgte: Hvad så med Isarn, blev de bare tynde i blikket og begyndte at mumle. Jeg fik desværre ikke et entydigt svar.

Problemløsning.
Jeg blev enig med mig selv at jeg ville finde løsningen når jeg kom hjem. Jeg spurgte bare verdens bedste søgemaskine Google.

Spørgsmål Svar
Thailand  Isan 96.900
Thailand  Isaan 12.400
Thailand  E-san 3.800
Thailand  Esan 1.710
Thailand  Isarn 968

Ja, jeg overlod det altså til Google at afgøre denne strid om ord. Så antallet af hits blev afgørende, navnet er altså ISAN. Jeg fik det yderligt bekræftet da jeg gik på biblioteket for at låne en Cd'er med musik fra Isan. Den havde titlen: Flowers of Isan. 

Sidst opdateret : 21. marts 2006
Rejsedagbog Rejsedagbog dag 2