Indledning.


Jeg har svært med at følge trop med  det antal rejser jeg foretager, og det antal rejser jeg får beskrevet. Alene i år (2008) har jeg foretaget 2 rejser og været væk i over 2 af årets første 4 måneder og har allerede planlagt at rejse en lille måneds tid til november. Jeg er hele tiden 3 til 4 rejsebeskrivelser bagud, så jeg måtte finde på en eller anden metode til at mindske antallet, men tanken om at stoppe med at rejse den er heldigvis ikke nærliggende.

I de senere år har jeg under mine rejser, sendt e-mails hjem til mine gamle kolleger, venner og familie, for at fortælle lidt om hvad jeg oplever og hvor jeg er henne i verden. Disse e-mails har jeg også sendt til mig selv, så min ide er for at speede processen op, at jeg vil bruge disse små rejsebreve som grundlag for denne rejsebeskrivelse og en senere foretaget rejse. Jeg vil gengive brevene og tilføje et par billeder til at understøtte brevene, plus jeg tilføjer noget jeg kalder Efterskrift. Her vil jeg uddybe eller tilføje en yderlig beskrivelse i relation til dagene omkring brevet, og derunder tilføje nogle billeder.  

Det er altid med en blandet fornøjelse at jeg selv læser mine rejsebreve når jeg er kommet hjem. Jeg kan så konstatere en del stavefejl, hvilket jeg ellers er ret overbærende over for, men hader når det er mig der laver dem, yderlig mangler der sommetider et ord, som bevirker at det kan være ret meningsforstyrrende. Der er nu ingen der indtil nu har været så udiplomatisk at håne mig, det tager jeg som et tegn på at de muligvis er "bange" for at blive udelukket for at modtage e-mails fra mig i fremtiden. Ha ha  ;-)   Jeg

Hvis du nu er en af dem der har modtaget nogle af mine e-mails, og du af en eller anden mærkelig grund har fundet på at gemme dem, og så oven i købet fundet på at sammenligne breve, så bryder jeg sammen med det samme og tilstår: Jeg har rettet de stavefejl jeg har fundet og indsat de manglende ord, jeg vil ikke kunne bære, at dem der ikke kender mig, og som læser denne rejsebeskrivelse, tror at jeg er skrive/læsehandicappet.

Jeg vil i samme åndedræt undskylde mig selv lidt, og dem af jer som har prøvet at være ude i den store verden, vil nikke genkendende til mine "gode" undskyldninger. Det er altså ikke de sidste nye versioner af styresystemer, for slet ikke at tale om computerne, man finder på Internetcafeerne. Jeg er stødt på Windows 95, Windows 98, Windows 2000, Windows NT og Linux som skulle simulerer en eller anden Windows version. Jeg er også tit stødt på internetforbindelser der var så langsomme at en brevdue kunne nå hurtigere frem.

Tastaturerne er et helt kapitel for sig selv, et er at tasterne sidder lidt anderledes end et dansk tastatur, men nogle af dem er så slidte at man overhovedet ikke kan læse skriften på mange af tasterne, så jeg måtte prøve mig frem for at finde det rette bogstav. Nogle tastaturer var så kvæstet at nogle af tasterne hang fast hver gang jeg trykkede på dem, eller i værste fald er holdt helt op med at fungerer. Værst er de computere der er brugt som rene spillemaskiner, og hvor tastaturerne har været udsat for børn og unges hårdhændet behandling. Jeg har også været ude for et tastatur hvor cursoren hoppede et vilkårligt sted hen efter fire anslag, det er alt sammen noget der kan give sved på panden.  

Nå - nu skal det ikke være jammer det hele, så oven på denne omgang søforklaringer, vil jeg endnu en gang gengive det vise digt af den skotske digter Edwin Morgan:
Count your garden by the flower, never by the leaves that fall.
Count your day by golden hours, don't remember clouds at all.
Count your nights by star not shadows.
Count your life with smiles not tears.

Sidst opdateret : 03. august 2008
Rejsedagbog Rejsedagbog 27. februar - 04. marts