12. marts - 16. marts.

12-03-2007

Hej igen
Så lader jeg høre fra fra mig igen. Jeg sad på busstationen i Mukdahan, i fredags og drak min morgenkaffe, da en dame henvendte sig og spurgte om jeg ville hilse på hendes studenter, hun var engelsklærer, jeg sagde ok, det var en englænder der ejede en lille privatskole, ham fik jeg hilst på, der var tre elever den time. Det var rigtigt sjovt at blive kastet hovedkulds ud i. Jeg fik tilbudt et job, men nej tak jeg har arbejdet nok i mit liv. Jeg tog bumlebussen til Nakhon Phonon, det tog små tre timer, jeg fandt hurtigt et hotel, jeg måtte gå lidt op i pris (400 Bath) så nu bor jeg til 80 kr. rummet er ok men badeværelset er under alt kritik, med en bruser der enten leverer skoldhed vand eller iskoldt vand. Toilettet levere et kæmpe springvand bagud hver gang jeg skyller ud. Jeg har været nede ved floden hver dag, første dag mødte jeg 4 australier, der straks begyndte at snakke om Tasmanien da de hørte jeg var fra Danmark, senere talte jeg med en her boende englænder, en rigtig sympatisk mand, han var gift med en rigtig sød Thai-lady, hun var et stort smil trods at hun måtte bruge en krykke, hun havde haft polio, men som hendes mand sagde det var utroligt hvad hun kunne, selv give ham et los bag i. I går mødte jeg tre meget alkoholiserede tyskere, de bare snakkede om alle de planer de havde, om hvad de ville gøre om tre år. Ha ha - de er sikkert døde inden af druk inden.

Jeg vil skifte hotel i dag, jeg savner et godt bad, så jeg flyttede hen til byens bedste hotel, det koster også 180 kr. per nat. Uha, det er dog med udsigt over Mekong floden. Jeg var midt på dagen inde i en Park hvor der var en lille sø, her kunne man fodre søens fisk, jeg sad i skyggen under en lille pavillon nogle timer, fordi det var uhyggeligt varmt at bevæge sig rundt. På et tidspunkt kom der en lille pige med sin "mor", jeg var sikker på "hun" var en han. Nå det er hans problem, jeg fik en tegning af den lille pige, som hun sad og lavede, sødt ikke? Jeg spiser lidt, men godt, jeg tager nok videre i morgen til ?? ja det ved jeg ikke i nu, der er flere muligheder, jeg vil først konferere med Biblen (Lonely Planets Guide) inden jeg beslutter mig.

Så ikke mere for denne gang.

Kjærlig hilsen
Mogens
Udsigten over Mekong floden med Laos i baggrunden Min lille veninde i gang med at tegne og male

Efterskrift.
Efter jeg havde været i parken spiste jeg sent frokost på en restaurant ned til Mekong floden. I følge mine små notater, lærte jeg her at steppe og se Laos danse! Jeg bestilte noget svinekød med noget der var rødt og hvidt, efter billedet på menukortet at dømme - måske kylling, men det at det var i de danske nationalfarver fristede. Det røde viste sig at være chili af den meget stærke slags og det hvide var selvfølgelig friske hvidløg - for s.... hvor var det stærkt, det har sikkert set komisk, ud for jeg hoppede ag dansede uafbrudt, alt imens tårerne trillede ned ad mine trinde kinder. Der gik to øl af den store slags, til at slukke lidt af den  brand der var opstået i min hals, puha det tog lidt tid inden jeg var menneske igen.

Lidt eftertanke.
Jeg sad og fundere over, om jeg kunne leve i Thailand hver eneste dag? Det er jo ikke nogen hemmelighed at jeg elsker at rejse rundt i dette land, især i Isan området. Men hvor skulle jeg bo? I en stor eller lille by, og i så fald hvilken? Eller ude på landet måske? Næppe - selvom her er dejligt, og menneskene er søde og rare, så ville det blive et liv uden at foretage sig noget seriøst, uden at kunne udtrykke mig på deres sprog og en kultur som jeg i virkeligheden ikke kender ret meget til. Nej, jeg erkendte jeg er dansker med min kultur, med mit sprog, så hellere vende tilbage igen når lysten og trangen melder sig. Jeg har for øvrigt set så mange vesterlændinge der bare sad på deres flade og drak bajer, indtil de faldt omkuld.

Snakkede med Dennis.
Jeg ringede til Dennis for at høre hvordan det gik, han var ikke hjemme men jeg snakkede med hans kone Ting, jeg bad hende hilse mange gange. 10 minutter senere ringede Dennis, tak hvor han snakkede, en hel time varede vores samtale, han fik da støvet sit danske sprog af.
Stærke sager - jeg fik da næsten spist op Sådan er der også nogen der kan bo

14-03-2007  

Hej igen igen.
Det er lidt siden I har hørt fra mig, men det har været lidt svært at finde en Internetcafe, nu er jeg havnet i Udon Thani I det nordøstlige hjørne af Thailand. Jeg forlod Nakhon Phanom efter tre dejlige dage, jeg skiftede hotel sidste dag til et hotel der lå helt ned til Mekong floden, her oplevede jeg den mest spektakulære solopgang, solen spillede så smukt i vandets overflade, det er en af de stunder hvor man føler sig umådelig taknemlig over livet har været så god ved mig, at jeg kan få lov til at opleve det. Jeg tog videre med Airconbus den 13.marts, det tog 4 timer, jeg fik desværre ikke det hotel, jeg ønskede men til gengæld sparede jeg 200 bath (40kr), jeg har hyret en bil med chauffør i dag og besøgt et stort tempel, Wat Ban Kroo og en orkidefarm. Efter to dage her tager jeg videre til Nong Khai i morgen, alt er vel og regn med at høre fra mig igen.

Kjærlig hilsen
Mogens

PS: Stadig tak for alle hilsner
Udsigten fra mit hotel værelse Jeg kører i en tuktuk ind til selve byen
Wat Ban Kroo var et meget anderledes tempel- bygget i glas og stål De lokale beder til Buddha

Efterskrift.
Wat Ban Kroo som jeg besøgte, var et noget anderledes tempel end de sædvanlige templer jeg har besøgt. Selve Chedien var i den traditionelle stil, hvid og kegleformet som gik op i et spir, men selv tempel rummets vægge var lavet af glas og stål, så lyset kom ind fra alle sider, det gav en god fornemmelse af åbenhed og lethed. Inde i rummets midte var der placeret en stor forgyldt model af en Chedi, samt en nihovedet Naga, i loftets cirkel var der malet billeder der beskrev dele af Buddhas liv    
I haven omkring templet var det klippet elefanter ud i buskene En af de mange smukke orkideer

15-03-2007

Hej igen
Så er jeg tæt på dejlige Mekong River igen, jeg ankom med bus til Nong Khai kl.11. Jeg har ikke længere problemer med at finde en Internetcafe, fordi jeg har lejet et værelse med PC og TV og DVD afspiller så nu er alt lige ved hånden,. Jeg har været nede ved floden for at kontrollere at Laos stadig ligger hvor den skal ligge. Alt er ok. Det er utroligt varmt omkring 37 C, så jeg har allerede taget mit andet bad i dag og klokken er kun 13, hvad skal det ikke ende med, jeg bruger meget tøj, men det er ret billigt at få vasket her, jeg har besluttet at blive her to dage og så må jeg se om jeg går over vandet til Laos eller jeg søger sydpå, det tager jeg en forhandling med mig selv om i morgen en gang. Jeg har hørt om fyringerne i DR, Nissen kaster stadig tunge skygger over min gamle arbejdsplads, det er jeg ret ked af at høre om, men det kan vel ikke være anderledes, havde det været TV2 (Venstres pressebureau) havde regeringen nok spyttet i kassen for længst.

Nu vil jeg slutte for denne gang, jeg skal have samlet vasketøj sammen og så finde noget spiseligt.

Kjærlig hilsen
Mogens

Vasketøj til tørre nede på promenade ned til Mekong floden, fra det lokale vaskeri Nogle småskibe der sejler med turister

Efterskrift.
Jeg var nede for at besøge The Danish Baker, her købte jeg en kop kaffe og en flaske vand. Der sad allerede nogen der var godt i gang med at spæde den op fra i går. Kaj som i sin tid startede, var der ikke mere. Det var vist nok noget med parternes uoverensstemmelse, nå det var vist ikke et problem for hende, der var allerede flyttet en svensker ind hos hende.
En splinterny Tuktuk til salg Her sælges rodfrugter og andet godt

16-03-2007

Hej igen.
Jeg er stadig i Nong Khai, i dag har det været op til 39 C. Jeg startede dagen med at gå ned til floden, for at tage nogle fotos og for at se om det tempel der blev arbejdet på sidste gang jeg var her, var blevet færdigt. Ak nej, der arbejdes stadigt på det og som jeg kan se er der lang vej igen. Nå alt rom blev ikke drukket på en dag. Jeg besøgte også nogle af de gamle templer, men på et tidspunkt blev det altså for varmt så jeg måtte tage tilbage til mit hotel og min aircondition. Jeg har fået thai massage i eftermiddag, han prøvede i to timer at knuse hver eneste knogle i mit gamle skelet, han gav dog op til sidst, jeg var dog i stand til at gå der fra ved egen hjælp. Jeg har fået vasket i dag, så nu vil jeg tage et brusebad og få rent og tørt på. Jeg vil så finde et sted at spise, og så vil jeg pakke, fordi jeg forlader byen i morgen og drager videre.

Indtil ha' det godt.

Kjærlig hilsen
Mogens

Den store Buddha på toppen af det ufærdige tempel Det endnu ikke færdig tempel i Nong Khai Den store Buddha på toppen af det ufærdige tempel

Efterskrift.
Jeg gik rundt i byen efter jeg havde besøgt det ufærdige tempel, at det tager så lang tid skyldtes måske at de mangler penge, alt byggeri og vedligeholdelse af templer i Thailand sker via frivillige donationer. Jeg vil ellers mene at de har templer nok, indtil nu er der 30 af slagsen og Nong Khai er en forholdsvis lille by.
En af de gamle templer i Nong Khai Solnedgang over Mekong floden, med Venskabsbroen til Laos i baggrunden

Sidst opdateret : 04. august 2008
12. marts - 17. marts Rejsedagbog 18. marts - 21. marts