Pha That Luang Templet

I 1560 flyttede Kong Setthathirat hovedstaden fra Luang Praang til sit nuværende sted, Vientiane. Efter flytningen byggede kongen to primære templer i Vientiane. Ho Pha Kaew og Pha That Luang.

Pha That Luang Templet.
Pha That Luang Templet - symbolet på det loatiske folks ukuelighed Pha That Luang Templet blev bygget på resterne af et Khmer tempel. Men som resten af Vientiane, blev Pha That Luang Templet ødelagt af det siamesiske militær I 1828. Det blev genrejst i 1900’tallet af franskmændene som nu regerede i landet. Men restaureringen var så dårligt udført, så det blev nødvendigt at foretage en ny restaureringen i 1930’erne, således det blev genopbygget i sit originale udseende. That Luang har sin specielle betydning for laoterne, det er blevet et symbol på den laotiske nation. Selv før den kommunistiske revolution, rejste den laotiske konge til Luang Prabang for at deltage i den årlige That Luang Festival. Inden at det laotiske monarki blev styrtet i 1975, var det laotiske nationale symbol et trehoved elefant som repræsentation for den kongelige familie. Det blev udskiftet med hammer og segl efter den kommunistiske revolution. Symbolet blev ændret til That Luang Templet i 1991.

Ukuelig folk.
Denne ændring skete på et tidspunkt hvor den laotiske regering var i krise. Kommunismen var ved at smuldre rundt omkring i verden og Pha That Luang blev brugt som et symbol som skulle få det laotiske folk til at stå sammen. Som viceministeren for information udtrykte det: 'That Luang står for os som et symbol på Laos storhed, det er bygget på Lane Xang’s højdedrag. Ødelagt og plyndret adskillige gange i tidligere århundreder, men hver gang var det blevet genopbygget til sit oprindelige udseende. Dette står som et symbol for det laotiske folks ukuelighed og generøsitet. I et land der har en meget ustabil fortid, repræsenterer Pha That Luang en af de få stabile ting i Laos.

Sidst opdateret : 21. marts 2006
Laos nyere historie Blandet Anvendte værktøjer