Ulaan Baator - Mongoliets hovedstad

Mongoliets hovedstad Ulaan Baator ligger i en den centrale del af det nordlige Mongoliet ved Tuul floden. Fyrretræsdækket bjerge, brede boulevarder, pladser, parker og Ger-samfund, som omgiver det centrale kloster, og i læ af den nordlige skrænt, alt det der til sammen giver byen en rummelig rustik charme.

Ulaan Baator som for det meste af sin historie kendt som Urga, blev grundlagt i 1639 af lederen af Khalka stammen, Tusheet Khaan Gombodorj, da han udnævnte sin femårige søn Zanabazar, til overhoved for den buddhistiske religion i Mongoliet. Den nomadiske forlægning skiftede fra område til område indtil 1778, da den slog sig ned på sit nuværende område af Bogdo bjergene.

Parlamentet Urga voksede hurtigt, langt om længe blev den det religiøse, handels, og administrative center for landet. I 1910 havde byen allerede 50.000 indbyggere. På trods af byens betydning, levede størstedelen af landets indbyggere i andre områder, alt afhængig af sociale position og deres etniske tilhørs forhold. Der var områder for munke, for herskere og ledere, for handelsmænd, håndværkere, kinesere og russere, de var alle regeret af den Levende Buddha, Bogd Khan.

I 1924, efter folkets revolution, blev byen omdøbt til Ulaan Baator, til ære for revolutionshelten Sukhbaatar. Steder af interesse i byen, omfatter Det National Historiske Museum men sin fine samling af dinosaur fossiler, Bogd Khaan Winter Palace Museum som udstiller de smukke ceremonielle kapper som tilhørte den Levende Buddha og hans gemalinde. Kunst Museet rummer det meste af Mongoliets udsøgte buddhistiske kunst sammen med den mere moderne kunst. Nævnes skal også Gandan Klostret

Sidst opdateret : 22. januar 2006
Blandet Blandet Site map