Mandag d. 12. august 2002

Dag 3. Start på dagen.
Efter morgen maden tog vi Metroen til Florenc, vi havde i går på vej hjem fra Theresienstadt set en række boder, som fik os til at tro at der var et  marked der. Vi gennemsøgte området men kunne ikke finde nogen boder, de var der måske kun om søndagen?

Stavovske Divadlo.
Stavovske Divadlo - Stænderteatret - De spillede tilfældigvis Don Giovanni Vi tog så Metroen videre Namesti Republiky og gik forbi Krudttårnet, og ned af Havelska. Her ligger en række meget smukke huse, bl.a. Den Sorte Madonnas hus, pladsen er det gamle grøntorv, Karolinium universitet har sin hovedbygning her. Vi nåede ned til Stænderteatret, Stavovske Divavlo som også kaldes Tyl-teatret. Her havde Mozarts opera Don Giovanni sin urpremiere. Teatret var meget forsømt og var i 1980erne ved at få dødsstødet, men takket været Milos Forman, som lånte teatret til sin indspilning af filmen Amadeus. Teatret fik nyt liv efter at det blev gennemrestaureret og rekonstrueret. De havde "tilfældigvis" Don Giovanni på programmet lige nu. Jeg forsøgte at få et rimeligt "pænt" billede af forsiden af teatret, men denne meget smukke bygning er faktisk omgivet af en hel skov af skæmmende skilte!!

Tyn kirken.
Det begyndte så småt at regne, så vi kunne da krybbe i læ i Tyn kirken, på vejen over Rådhuspladsen mødte vi Anne og Erik, de sad på en udendørscafe under en parasol og drak en kop kaffe, vi satte os ned hos dem og fik os en kop med. Anne og Erik ville gerne gå med over for at se Tyn kirken, selvom de havde været der om lørdagen, Erik ville så vise os stedet hvor Thyco Brahe lå begravet. Regnen tog nu voldsomt til, det væltede ned i kaskader. Vi nærmest løb over til Tyn kirken,  det viste sig at kirken var lukket?? Jeg kiggede efter i min rejseguide, der var kun åben mellem kl. 15 og 17. Så stod vi der - fanget - men trods alt i tørvejr. Regnen piskede stadig ned, det lynede og tordnede ind imellem. Vi havde godt nok paraplyer med, men med de "skomagerdrenge" det piskede ned med, blev vi klogeligt i tørvejret.

Skt. Nikolai kirken.
Indgangen til kirke - billedet er taget dagen førRegnens voldsomhed tog lidt af, vi benyttede lejligheden og skyndte os af sted med opslået paraplyer, over til Skt. Nikolai Kirken. Der var  mange andre der havde fået den ide, der var virkelig trængsel. Dele af kirken var "spærret" af, så vi kunne kun se kirkerummet fra "sidelinien". Der fra gik vi lidt rundt på pladsen, vi kiggede lidt på nogle souvenirsboder, men så blev regnen igen for voldsom.

Holder det aldrig op.
I tørvejr - til alt held er øllet til at drikke. Vi søgte i tørvejr på en cafe, hvor vi bænkede os med et stort glas øl. Nu kunne vi bare håbe på at regnen holdt op. Vi fik drukket vores øl, og det regnede stadigt uhæmmet, så vi bestilte endnu en omgang.Det regnede og det regnede - efter et langt stykke tid, blev vi enige om at vi ville søge tilbage til vores hoteller. Jeg havde kun en T-shirts på og havde også fået våde fødder  - det var ved at være en klam fornøjelse. Vi fandt den nærmeste Metrostation, og fik sagt farvel til Anne og Erik. Vi udvekslede e-mail adresser og aftalte at hvis vejret var til det, så kunne vi mødes ved Karlsbroen om aftenen.

Vi var ikke særlig sultne, men købte alligevel et par sandwich, to flasker vand og et par dåser øl og sodavand i en lille lokal købmandsbutik nær vores hotel. Det var rart at få skiftet de våde sokker og sko. Efter vi havde spist, faldt jeg i søvn på sengen. Sanne vækkede mig og fortalte et der var smidt en seddel ind af døren. På sedlen stod der at hvis vi havde en bil i hotellets underjordiske garage skulle vi nok fjerne den fordi de var bange for oversvømmelse. Vi kigge lidt fjernsyn og kunne se at vandet stod meget højt i Moldau, men hvad snakkede de om? Tjekkisk er ikke nemt at forstå.

Kaffe.
Vi trængte til kaffe, så vi gik over til restauranten på den anden side. Kaffen var udmærket her, det så ud som de havde lidt problemer med vand i deres kælder, de pumpede vand op derfra, på min forespørgsel fortalte de at det skyldtes kloakkerne havde svært ved at klare den kraftige regn. Vi gik tilbage til hotellet, fik skrevet vores traditionelle postkort, kigge lidt fjernsyn, det regnede stadig væk, det så ud til ifølge CNN, at der var meget store problemer med vandmasserne i Dresden.

Internet Cafe.
Tiden nærmede sig spisetid og vi erkendte at vejret var ikke til Karlsbroen. Vi kunne gå hen til Internet Cafeen som lå længere henne ad gaden, inden vi skulle spise. Vi afleverede vores postkort i hotellets reception (de er aldrig nået frem). Det tog en halv times tid at kigge mine e-mail igennem og få skrevet nogle e-mail til venner og familie hjemme i Danmark. Vi sendte også en hilsen til Anne og Erik, selv om de først skulle rejse i morgen formiddag.

Aftensmad.
Vi gik ind på den lille restaurant som vi besøgte den aften vi var ankommet. Vi satte os ved et bord, det varede lidt inden der skete noget, men pludselig dukkede servitricen uopfordret op med to halvliters øl, jeg skævede over til Sanne, men hun sagde ingenting. Der efter kom en tjener med et spisekortet. Vi bestilte en hvidløgssuppe og så en skinkesnitsel med lidt grøntsager og pomfritter. Øllet smagte rigtig godt, så jeg bestilte en til, Sanne som ikke er den store øldrikker, mente godt hun her i Prag, kunne blive forfalden til øl. Vi fik en regning på 361 korona, med drikkepenge  blev det, omregnet 100 kr. Hjemme i Danmark kunne det ikke en gang dække regningen på øllet.

Vi gik tilbage til hotellet, behøver jeg at nævne at det småregnede? Jeg fik indtalt dagens begivenheder i dagbogen. Vi kiggede lidt fjernsyn, mest BBC World og CNN, inden vi sagde godnat til hinanden. Nu må vi håbe på bedre vejr i morgen, vi fik ikke set ret meget i dag, så bedre held i morgen.

Sidst opdateret : 05. november 2006
Dag 2 Rejsedagbog dag 4