Indledning

I dag er det i mange tilfælde sådan hvis du vil på storbys ferie i Europa så bestiller du en flybillet og et hotelværelse hos et rejsebureau og så er du ellers på egen hånd. I vores tilfælde bestilte vi en sådan rejse til Prag hos Alletiders Rejser. Denne hjemmeside beskriver vores oplevelser i Prag august 2002.

Jeg gennemtrævler altid alle de rejsebøger/guider jeg kan få fat i om stedet jeg har bestemt mig for at tage hen.  Hvad er der at se og opleve, hvad SKAL man så se - hvad ville det være rart at få med og hvad hvis nu vi stadig har energi tilbage, hvad er der så at opleve? Erfaringsmæssig vi ved nemlig  at storbyer altid tærer på kræfterne. En af de temaer der gik igen og igen er: Pas på lommetyvene, især i Metroen og busser, men også i turistområderne, ligeledes pas på taxivognene, aftal pris inden.. , men regn alligevel med at du højst sandsynlig bliver snydt! Ak ja - gælder det ikke alle steder hvor turister fra vesten færdes?

Søg og du skal finde.
Jeg søgte også på Internettet for at finde ud af hvor i byen vort hotel præcist lå, og nu da vi selv skulle tage fra lufthavnen til hotellet, hvordan man kom fra lufthavnen til hotellet.  I min søgen stødte jeg på en hjemmeside for et lokalt turistbureau, oven i købet på dansk! De tilbød en kørselsaftale hvor man blev hentet i lufthavnen og kørt til hotellet og så hentet igen når man skulle hjem igen, for en fast forudbetalt pris. Jeg skrev til bureauet for at høre lidt nærmere (den mistænksomme type ik'), jeg fik et pænt svar via e-mail et par dage efter, med forklaring på hvordan det fungerede samt vedhæftet en bestillingsformular jeg skulle udfylde og returnere. Ligeledes var der hæftet en beskrivelse af de ture de tilbød i Prag, alt sammen på dansk, og mailen var underskrevet : Med venlig hilsen Nanna Andersen!! 

VIP.
Jeg har altid været lidt misundelig over, når jeg ankom til en fremmed lufthavn, at der stod en række chauffører med navneskilte hvor på der stod Mr. Dit eller Dat. Så hvorfor ikke? Og så blev det måske mig der "snød" taxachaufførerne i stedet for!!! Af sted med formularen. Et par dage senere bestilte jeg også en tur til Terizin (Theresienstadt). Stederne som skulle besøges var nu udpeget - så - Prag here we come!! 

Skulle du få lyst til at læse om mine andre rejser så klik her , og du vil komme til den side som giver adgang til mine andre rejsebeskrivelser, men bliv nu lidt her først og læs om vores dramatiske tur til Den Fugtige Stad - Prag.

Senest opdateret : 05. november 2006