Nike Kyrie 2 Adidas NMD R1 Adidas NMD Schuhe Timberland Boots Adidas Ultra Boost Shoes MBT Shoes NMD adidas store online Adidas Yeezy Boost Nike Air MAX 90 Adidas Ultra Boost Shoes Adidas Originals Superstar 2 Nike Kyrie 2 Id Timberland Boots Nike Air MAX 2017 adidas Originals Stan Smith Sneaker Adidas Tubular Viral Women Nike Air Max 2017 Shop Adidas Yeezy 350 Boost Nike Internationalist Stephen Curry Shoes

Jim Thompson og hans hus

Jim Thompson blev født i 1906 i USA, og var uddannet arkitekt. Han kom til Thailand som efterretningsofficer i den amerikanske hær i slutning af Anden Verdenskrig, med base i Bangkok. Efter han forlod tjenesten, besluttede hans sig at blive i Thailand permanent.

Thai silken.
Den håndvævede silke var en forsømt og hensygnende hjemmeindustri som fangede Jim Thompsons opmærksomhed. Han besluttede sig for at ville stimulere dette håndværk. Som den talentfulde designer med sans for tekstilfarvning han var, bidrog han væsentligt til at silkeindustrien voksede til den nu verdenskendte thaisilke.

Opførelse af husene.
Hotel Windsor Suite udsigten ud over Bangkok Han opnåede yderligere anerkendelse gennem hans kombination af disse 6 teaktræs bygninger som repræsenterer noget af det bedste i traditionel arkitektur. De fleste af husene var mindst 200 år gamle og de var lette at demontere og genopføre her i Bangkok, fordi de var samlet med trænagler, nogle kom så langt væk fra, som den gamle hovedstad Ayudhya. Han opnåede yderlig hæder ved hans kombination af de seks huse. I hans sans for det oprindelige, overholdt han med fuld respekt de gamle håndværkeres byggevaner.

Husene blev anbragt hævet på piller af praktiske grunde, for at undgå oversvømmelserne i regntiden, og tagestenene blev lavet i Ayudhya, hvor man anvendte samme design som havde været almindeligt i århundrede og helt frem til i dag. Den røde farve på ydersiderne af væggene, er et konserveringsmiddel som ofte blev brugt på gamle thai bygninger. Lysekronerne var dog en indrømmelse til den moderne tid, selvom de havde tilhørt en tidligere æra i 18th og 19th århundrede i Bangkoks paladser.

Indflytning.
Alle traditionelle religiøse ritualer blev overholdt under opførelsen af husene, det blev bestemt af astrologer at en forårsdag i 1959 ville være den rigtige dag for Jim Thompson at flytte ind. Huset og kunstsamlingen blev hurtigt et samlingspunkt, så han besluttede sig for at åbne sit hjem for offentligheden, han fortsatte med at donere til thailændernes velgørende institutioner, og også til et projekt til bevaring af Thailands rige kulturelle arv.

Sporløs forsvundet.
Den 27. marts 1967 forsvandt Jim Thompson under et besøg til Cameron Højland i Malaysia. Ingen brugbare spor er dukket op der kan fortælle hvad der skete ham. Hans berømte hus står tilbage som et minde om hans kreative evner og hans store kærlighed til Thailand.

Sidst opdateret : 15. november 2003
Vietnam krigen Blandet Ramakien